Farsbrød italien style - fyldt med grøntsager og din yndlingsost

5-600 g hakket øko oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
4 blommetomater (eller andre velsmagende tomater, men ikke minitomater)
1 håndfuld bredbladet persille
1 øko æg
salt, peber, tørret basilikum
1-200 g ost - brie, feta, revet ost, det du kan lide!

Skær toppen af bladselleristænglerne og vask dem. Skyl og tør tomaterne og persillen. Skræl løg g pil hvidløgsfeddene. Læg alt i din foodprocesser og hak det mellemfint - det må endelig ikke blive til 'grød'.
Ælt grønsagsmixen med ægget og kødet. Rør så 2 tsk fint havsalt og 10-12 drej sort peber fra kværn i farsen.
Læg halvdelen af farsen i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Læg osten på, i skiver, i tern eller revet, fordel 2 tsk tørret basilikum på osten, og bred resten af farsen ud over. Klap det godt sammen.
Bages 50 minutter ved 180 gader. Hvis du har lavet et smalt, men højt farsbrød, skal det måske bage lidt længere.

Kommentarer