Raw jordbærkage

 
 
 


En superlækker raw jordbærkage lagt sammen af 2 lag creme og 2 raw bunde. Det er en 'tung' kage, og opskriften giver 12 stykker, 16 hvis de bruges på en desserttallerken med andre desserter eller kager.

Bunde:
  • 400gr mandler
  • 3½ dl udstenede bløde dadler (evt. Medjool)
  • 4 spsk. kokosolie
  • saften af ½ citron
  • et drys salt
Fyld
  • 5 dl cashewnødder, udblødt min. 2 timer (gerne natten over)
  • 3 dl hyldeblomstsaft (opblandet 1 dl ren saft og 2 dl vand)
  • 100 g kakaosmør
  • 400 g jordbær, jordbær (og hindbær) fra frost kan også bruges, skal være optøede
  • 1/2-1 dl agavenektar eller kokosblomstsukker, hyldeblomstsaften søder også, smag dig frem
  • saften af ½ citron
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. lecitin (kan erstattes af blød kokosolie eller udelades)
Først laves bundene (foodprocessor):
Mandlerne køres til mel i en foodprocessor. Dadler, kokosolie, citronsaft og salt hakkes derefter i foodprocessoren, og mandelmelet tilsættes. Kør til en sammenhængende masse. Deles i to portioner og den første del trykkes ud i en smurt springform. Tegn et omrids af springformen på bagepapir og tryk resten af dejen ud i den tegnede cirkel til bund nr. 2.

Lav derefter fyldet klar (blender):
Smelt kakaosmørret i et vandbad ved svag varme (smelter ved 30 grader). Blend alle ingredienser, undtagen lecitin og flydende kakaosmør, til en tyk cremet masse. Tilsæt lecithin og kakaosmør mens der blendes ved laveste hastighed.
Hæld halvdelen af jordbærfyldet på bunden. Sæt kagen på køl et kvarter. Læg bund nr. 2 oven på bund nr. 1 med fyld, og hæld den sidste del af jordbærfyldet på. Glat det ud med en dejskraber. Sæt kagen på køl til den skal spises, gerne et par timer. Pynt med jordbær og kokosflødeskum (se andet sted på bloggen), frugt eller spiselige blomster ved serveringen..

Opskriften er en let modificeret opskrift fra raw and more, http://www.rawandmore.dk/, som forhandler ingredienserne i opskriften.

Kommentarer