Spidskålssalat med blåbær og citrus



Årets første spidskålssalat, uhm...

1 spidskål (er det meget lille, så tag 2 - er det meget stort, så tag 1/2 til 3/4 kål)
1 bk. blåbær
1/2 galia melon
1 lille rød peber
200 g sugar snaps (tykke sukkerærter)
20 g cashewnødder
1 øko citron, skal og saft
3 spsk. øko jomfru olivenolie
honning, salt og peber

Fjern de grove yderblade fra spidskålen, skær den over i to halvdele, skær hver halvdel i 2-3 stykker på langs, og snit så fint.
Skyl blåbær og sugar snaps og tør dem. Skær hver ært i 2-3 stykker.
Halver melonen, og skær den halvdel du skal bruge i 2 stykker, fjern kernerne og skallen, og skær i melonkødet i tern.
Skyl peberfrugten, halver den, fjer frø og frøstande, skær halvdelene i strimler og så i tern.
Riv øko citronen og pres saften af den. Pisk citronskal, saft, olivenolie, honning, salt og peber sammen.
Hak cashewnødderne groft.

Bland alle grøntsagerne, hæld dressing på, vend forsigtigt salaten sammen, og drys til sidst de hakkede cashewnødder på.

Kommentarer