Raw cashew-hyldeblomst kage med mandel-kokosbund






En lille lækkerbisken, smelter på tungen og er lavet af lutter sunde og gode råvarer!

Start med at sætte cashewnødderne i blød, minimum 2 timer.

Bund:
1 dl mandelmel - lav det selv, og lad det blive som grov fuldkornsmel
1 dl almindelig revet kokosmel
3 spiseskefulde (med top) kokosolie
3 spiseskefulde (med top) flydende honning
lidt fint havsalt

Bland alle ingredienser godt til en fast masse i en skål, tilsæt evt. ganske lidt vand, hvis det er for tørt.

Fyld:
3 dl cashewnødder
1/2 dl kokosolie
1/2 dl revet kakaosmør (kan erstattes af 2 spsk. kokosolie)*
6 spsk. ufortyndet hyldeblomstdrik
3/4 dl vand
1/4 tsk. gurkemeje (for farvens skyld)

Blend de udblødte cashewnødder med alle øvrige ingredienser til en fin cremefarvet masse.

Pres mandel-kokosmassen ud i en lille form foret med pergamentpapir. Hæld fyldet på og glat det pænt ud. Der er rigeligt fyld, så hold evt. lidt tilbage, det kan bruges i smoothies. Sæt kagen i fryseren et par timer eller mere, tag den ud, tag kagen op af formen, løsn papiret og skær kagen i bidder på 3x3 cm. Pynt med mynte og frysetørrede eller friske hindbær.

*Kakaosmør er en bestanddel i chokoladeprodukter. Det kan købes i blokke, rives fint, eller smeltes over vandbad, og bruges som et naturligt smags- og fortykningsmiddel i desserter. Giver en svag og behagelig chokoladeagtig smag. Et sundt produkt med mange antioxidanter.

Kommentarer