Glutenfri pizza med tomatsauce og oksepølse


Hjemmegjort pizza er bare bedre end købe pizza, både for mig der ikke spiser gluten og min mand, der spiser alt - men foretrækker det hjemmegjorte!




Til 1 bageplade pizza, 3-4 personer. Bages ved 250 grader i 15 minutter.

Dej:
3 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk. salt
3 spsk. olie
quinoamel
kikærtemel
brunt rismel
- alt glutenfri mel kan anvendes

Tomatsauce:
1 glas mosede øko tomater eller 1-2 ds. flåede hakkede øko tomater
olivenolie
2 små løg
1 stilk blegselleri
1 stor gulerod
3-4 fed hvidløg
friske krydderurter efter eget valg (jeg brugte løvstikke, timian, basilikum og ganske lidt mynte)
salt, peber, honning

Oksespegepølse, parmaskinke, corizopølse eller lignende, og revet parmesanost eller anden ost.

Opløs gæren i det kolde vand, tilsæt salt og olie.
Tilsæt mel indtil dejen ikke klistrer og kan æltes. Ælt den godt igennem og sæt til hævning min. 2 timer.
Lav tomatsaucen:
Hak løg, blegselleri og gulerod mellemfint. Hak hvidløgene fint.
Varm olivenolie i en gryde med stor åbning og sauter grøntsager ved mellemvarme 4-5 minutter. Tilsæt tomat, krydderurter, salt og peber, kog op saucen op, skrue ned for varmen, læg låg på gryden, men med en lille sprække. Tomatsaucen skal koge tyk, og det tager minimum 30 minutter. Stavblend tomatsaucen til en grov konsistens, og smag til med salt, peber, evt. lidt honning. Afkøl saucen let.
Tænd ovnen på 250 grader, og sæt en bageplade der ind.
Læg bagepapir på bageplade og pres dejen tyndt ud på hele pladen. Dejen kan ikke rulles, da den gerne vil smuldre lidt. Gør evt. hænderne fugtige ind i mellem, så er dejen lettere at presse ud på pladen.
Smør tomatsauce på den udpressede dej, pas på laget ikke bliver for tykt, for så bliver den færdige pizza våd i bunden. Fordel pølseskiver (eller hvad du vælger af kød) over tomatsaucen og drys ost på.
Når ovnen er 250 grader tager du pladen ud af ovnen, og lader din pizza med bagepapiret glider over på den varme plade. Sæt så pladen i ovnen og bag 15 minutter ved 220 grader.

Kommentarer