Pink salat på sommerrødkål - knasende lækkert!



Et sommerrødkål er fantastisk med en raffineret sprødhed og let kålsmag. Alle tiders til en crunchy og indbydende salat på sommerbordet!

1/2 dansk sommer rødkål
1 glaskål
1-2 syrlige æbler
1 håndfuld persille
40 g hakkede valnødder
feta efter lyst
1/2 dl god øko jomfruolivenolie eller valnøddeolie
1/4 dl æbleeddike
salt, peber, agavesirup (ell. honning)

Fjern grove blade fra rødkålen. Skær det over i to halvdele. Skær den ene halvdel i stykker på langs, og snit kålen mellemfint.
Skræl glaskålen, skær den i 1 cm tykke skiver, i strimler og i tern, 1x1 cm.
Fjern kernehuset fra æblet(erne), skær i både og så i tern.
Hak persille groft. Hak valnødderne groft.
Bland alt undtagen fetaost (gem lidt persille og valnødder til pynt) med let hånd.
Pisk dressingen sammen, den må gerne være lidt syrlig skarp, tilsæt evt. lidt mere eddike, hvis du kan lide den smag, og bland den i salaten. Hold eventuelt lidt tilbage, hvis du ikke bryder dig om for megen dressing på din salat.
Hak fetaosten, og pynt salaten med feta, persille og valnødder.

Kommentarer