Rabarbermarmelade med dadler og ingefær



En kraftig og krydret marmelade.

500 g rabarber
10 dadler
1 tsk. frisk revet ingefær
2 tsk. vaniljepulver
2 dl kokosblomstsukker, rørsukker e.lign. (eller mere efter smag)
Brug evt. Stevia, følg anvisningen på pakken.
evt. 1 spsk. Helt honning med ingefær (se http://www.helthonning.dk/)

Skyl og skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm.
Læg dem i en gryde, og læg 10 bløde dadler uden sten og 1 tsk. revet ingefær ned til stykkerne. Hæld en sjat vand i bunden af gryden.
Kog rabarber, dadler og ingefær op, og kog i 5-7 minutter, eller til det er begyndt at koge ud. Hæld det kogte op i en skål og stavblend det til en homogen masse.
Hæld massen tilbage i gryden, og varm ved meget lav varme, mens der tilsættes først vaniljepulver og der efter sukker lidt efter lidt. Smag dig frem til den sødme du vil have. Tilsæt evt. en spsk. Helt honning med ingefær.
Hæld i en skål og afkøl.
Kan fryses.

Marmeladen kan tilsættes flødeskum, og serveres som dessert. Det kaldes en Fool! Spis gerne en lille kage til.

Kommentarer