Rucolasalat med oliven - og spidskålssalat med grape, fersken og kakao nibs




To lækre sommersalater

Portionerne er tilpasset, at der serveres to salater til et måltid. Skal de serveres som ene salater, så læg 50 % til.

Rucolasalat:
1/2 bakke rucola +
10 cocktailtomaer
1/3 agurk
1 håndfuld basilumblade
kalamataoliven
fetaost
olivenolie

Skyl rucolaen og riv den i mindre stykker. Læg rucolaen i bunden af et fad.
Skyl tomater og agurk, og tør det. Skær tomaterne i halve eller kvarte, skær argurken i små tynde stave, og fordel begge dele oven på rucolaen. Dryp med en god øko jomfru olivenolie.
Læg basilikumblade og oliven oven på, og server fetaost til, eller læg det på til sidst.

Spidskålssalat:
1 mellem størrelse spidskål
2 store eller 3 små ferskner
1 stor grapefrugt
1/2 dl rå kakao nibs (valgfrit) - smager ganske let af chokolade, lidt bittert, godt modspil til frugten!
1/2 dl rå hampefrø eller hakkede mandler (begge dele rummer gode proteiner)
olivenolie

Kakao nibs og hampefrø, se f.eks. www.viivaa.dk

Rengør spidskålen for kedelige blade. Delen kålen i to, skær stokken i midten nederst ud, og snit de to halvdele (evt. delt på langs) i strimler.
Skær ferskenkødet fra stenene, og så i stykker. Skræl grapefrugten, fjern alt hvid hinde, del i både og skær i stykker (eller skræl grapefrugten med skarp kniv fra top til bud i brede strimler, så fjernes al hvid hinde automatisk, og du kan der efter skære grapefrugten i både og i stykker).
Bland frugtkødet med spidskålen i en skål. Dryp med god olivenolie, og drys så med kakao nibs og hampefrø eller hakkede mandler.




Kommentarer