Squashbrød - uden gær og glutenfrit



90 g boghvede mel
90 g glutenfri havremel (købt som mel, eller lavet på blendede glutenfri havregryn)
60 g brun rismel, hirsemel eller quinoamel
2 strøgne tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1/2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
1/2 til 1 tsk. fint havsalt
2,5, dl revet squash
2 store æg
4 spsk. øko rapsolie
5 spsk. Skyr eller yoghurt
2-3 spsk. honning
1 dl mælk
40 g hakkede valnødder

Bland alle tørre ingredienser i en stor skål.
Riv squash.
Bland alle våde ingredienser: pisk æg, mælk, surmælksprodukt, honning, olie sammen.
Bland de våde ingredienser i de tørre + revet squash. Hvis dejen er meget 'tør', så tilsæt evt. lidt mere mælk. Tilsæt til sidst hakkede valnødder.

Hæld massen i en lille bageform med bagepapir, eller smurt med smør og drysset med lidt boghvedemel.
Bag ca. 40 minutter ved 180 grader.

Kommentarer