Grøn salat med ærter, jordbær og mandeldrys

En herlig salat, god til lyst kød og til en sommerbuffet!




 
 1 lille romanisalat
250 g friske jordbær
1,5 dl friskbælgede ærter
4 nye sommergulerødder
1 stor moden avocado
3/4 dl let ristede mandler
1/2 dl øko rapsolie
4 spsk. ufortyndet hyldeblomstsaft (eller citronsaft + 2 spsk. honning)
salt, peber

Del romanisalaten i blade, skyl dem og tør dem. Skær dem der efter i strimler.
Fjern den grønne blomst fra jordbærrene, skyl og dup dem tørre. Skær dem derefter i skiver eller stykker (jeg har brugt skovjordbær, der er små, mine er derfor hele på billedet).
Bælg ærterne.
Skræl evt. gulerødderne og skær dem i skiver, gerne på skrå, så er de mere dekorative.
Skræl avocadoen, skær den i kvarte, i stykker på langs, og så i tern.
Læg salatbladene i bunden af et fad, læg så avocado, gulerødder, ærter og til sidst jordbær.
Pisk dressingen sammen, og hæld den over salaten.
Rist mandlerne let på en tør pande, til de får brune pletter. Afkøl og hak dem groft, og drys over salaten.
Jeg har desuden drysset med lidt nøddesalt, som er forskellige hakkede nødder blandet med fint uraffineret atlanterhavssalt.


Kommentarer