Grønne fladbrød - her som hot dog brød




Et glutenfrit og velsmagende fladbrød bagt på grøntsager og kikærtemel, der kan anvendes til hot dogs eller som wrap.

8 fladbrød:
ca. 600 g broccoli
2 dl kikærtemel /eller anden glutenfri mel)
2 dl mælk (evt. usødet mandelmælk) eller vand
2 store æg (alternativt 1/2 dl hørfrø udblødt i 1 dl vand i min. 15 minutter)
1/2 dl øko olivenolie (eller anden øko olie)
1 spsk. Husk
3 teskefulde salt, 20 vrid peber fra kværn

Fjern kun det groveste af stænglen på broccolien. Skær resten i inkl. stængel i stykker/buketter, og læg det i en foodprocessor (der skal være ca. 600 g).
Kør broccolien helt fint på foodprocessoren.
Hæld det op i en skål og bland med de øvrige ingredienser.
Smør dejen ud i cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir, glat med fugtige fingre til en ensartet få millimeters tyk 'pandekage'. Der kan være 2 brød på en plade. Bag kun 1 plade af gangen.
Bag i en ovn forvarmet til 220 grader i 15 minutter. Løsn straks fladbrødet med en palet. Kan bruges 5 minutter efter bagning.


Kommentarer