Jordbær-chokoladetærte med kokoscreme




En smuk og lækker sommertærte, der kan laves på kort tid. Fuld af sunde og gode råvarer, der fryder ganen og samtidig bidrager til sundhed.

Bund:
1 1/4 dl bløde dadler uden sten
1 1/4 dl pekannødder (eller valnødder)
1 1/4 dl mandelmel
4 spsk. rå kakaopulver
1/2 tsk. vaniljepulver eller vaniljeekstrakt ( se www.vanillesiden.dk )
 
Kokoscreme:
1 ds. fed kokosmælk (god kvalitet, der smager af kokos)
1 stort æg
3 spsk. arrowrootpulver (www.helsebasen.dk ) eller Maizena
3 spsk. honning
1 1/4 dl kokosmel (revet kokos)
1/2 tsk. vaniljepulver eller ekstrakt
et nip fint havsalt
 
Pynt:
1 bakke jordbær
50 g mørk chokolade til striber
 
Blend alle ingredienser til bunden. Massen virker lidt løs, men samler sig, når du nu presses den ned i tærteformen. Brug evt. en tærteform med løs bund, så du kan frigøre tærten til slut. (Har jeg ikke gjort, som du kan se på billedet, men det vil tage sig endnu bedre ud end min tærte gør!)
 
Pisk kokosmælken, ægget, arrowrootpulver (Maizena), salt og honning godt sammen i en skål. Hæld massen op i en tykbundet gryde og varm op under omrøring ved middelvarme. Rør konstant til massen tykner. Tag så gryden af varmen og lad den afkøle 5 minutter. Tilsæt derefter vanilje og revet kokos. Rør det godt rundt, og hæld så cremen op på bunden i tærteformen. Afkøl tærten til den er kold og fast (bliver ikke helt stiv), gerne minimum 2 timer.
 
Skyl og tør jordbærrene som tærten skal pyntes med. Skær dem i grove stykker. Læg dem dekorativt på den afkølede tærte.
 
Smelt chokoladen over vandbad, hæld den i en sprøjtepose med en lille dyse eller en plasticpose med et lille hul i et hjørne, og dekorer til sidst tærten med chokoladestriber.
 
Spis og fryd dig!

 

Kommentarer