Krydrede gulerods-kokos madpandekager og salat med melon (glutenfri, æggefri)

Dejlige madpandekager, som kan serveres til ex. kylling eller sammen med en vegetarret.
Der bruges både kokosfibermel og almindeligt revet kokosmel i dejen. Det er ikke det samme, og det fungerer ikke så godt blot at blende revet kokosmel, da det ikke bliver fint nok, og desuden lidt for tørt. Kokosfibermel fås i helsekostbutikker.





Pandekager (der bliver 9-10 pandekager af opskriften, og de mætter meget):
1 1/3 dl boghvedemel
1 dl kokosfibermel (ikke revet kokos)
0,6 dl revet kokos
1 top spsk. Husk (knuste loppefrø, fås i supermarkeder)*
1,5 tsk. bagepulver
2 spsk. hakkede valnødder
2,5 dl mælk, nøddemælk, rismælk e. lign.
2 spsk. øko raps eller olivenolie
1,25 dl fintrevet gulerod
1 top teskefuld fint uraffineret salt
2 tsk. revet skal af en øko citron
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. stødt eller frisk chili
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. honning

Bland boghvedemel, kokosmel, hakkede valnødder, revet kokos, Husk, bagepulver, salt, krydderier inkl. citronskal og chili i en skål.
Bland så mælk, olie og honning plus revet gulerod i melblandingen. Rør dejen godt sammen.
Varm olie eller smør på en pande, og når fedtstoffet er varm sættes en stor spiseskefuld dej på panden og bredes ud med skeen, der kan være 3 pandekager af gangen på en almindelig stegepande. Pandekagerne bages ved middelvarme ca. 3 minutter på hver side, til de er fine lysebrune og faste. De kan holdes varme i ovnen ved 100 grader efterhånden som de bliver færdige. Drys lidt revet kokos over ved serveringen.
* Husk gør dejen lidt mere luftig

Salat:
rucola
galiamelon
gulerod
rapsolie
ristet sesamolie (kan udelades)
revet kokosmel
salt, peber, lidt honning eller agavesirup

Skyl og tør salaten. Læg salaten i en skål/på et fad.
Skær melonkødet fri af skallen, fjern kernerne og skær melonkødet i tern. Læg melonternene oven på salaten.
Skræl guleroden (eller gulerødderne). Fortsæt med at skrælle strimler af guleroden, og læg disse oven på melonternene.
Pisk rapsolien sammen med max.1 tsk. ristet sesamolie, revet kokos, salt, peber og lidt honning eller agavesirup. Hæld dressingen over salaten. Drys eventuelt lid ristede mandler eller peanuts over salaten.





Kommentarer