Mandelmælk-stikkelsbær koldskål med mandel-kokosflakes

En dejlig sommerdessert, også for mælkeallergikere. Hvis du vil lave dine egne mandel-kokosflakes, så lav eventuelt mandelmælk og mandel-kokosflakes dagen før du skal spise desserten, for de hjemmelavede flakes skal tørre længe.

Koldskål:
1 l sødet mandelmælk
5 dl friske stikkelsbær uden blomst og stilk

Blend sødet kold mandelmælk med friske stikkelsbær, hvor blomst og stilk er fjernet. Det bliver en floffy og cremet konsistens.
Smag til om du vil søde det lidt mere, men det skal være frisk i smagen.
Hæld i en smuk skål eller terrin, og pynt evt. med spiselige blomster eller nogle friske stikkelsbær.
Server med dit ynglings koldskålsknas eller hjemmelavede mandel-kokosflakes, der kan laves på mandelpulpen, du får til overs efter at have lavet mandelmælken.

 


Mandel-kokosflakes:
1 portion pulp fra produktion af mandelmælk (se opskriften på mandelmælk)
1 dl revet kokos
3 spsk. kokosolie eller kokossmør (kokosolie med revet kokos i)
3 spsk. flydende honning
1 nip fint havsalt
1/2 tsk. vaniljepulver eller flydende vanilje

Læg bagepapir på en bageplade, og smør det let med olie.
Rør alle ingredienser sammen og smør (brug hænderne eller en spatel) dejen meget tyndt ud på bagepladen.
Bag først dejen 45 minutter ved 120 grader, så den får lidt farve og karamelsmag. Tør derefter dejen 6 timer ved 60 grader i ovnen eller dehydrator, til massen er crunchy og kan brækkes op i små stykker/flakes.




 

Kommentarer