Broccolisuppe med topping af løg og æble krydret med citron-ingefær

Det tager mindre end 30 minutter at frembringe denne sunde suppe.

Opskriften rækker til 4 portioner, som en forret - skal det være en hovedret til fire, så øg opskriften med 50 %, og server brød eller lignende til.



1 lille rødløg
1 rødt æble
2 spsk. citronsaft (eller æbleeddike), 1 tsk. fint uraffineret havsalt, 1 spsk. Agavesirup/honning eller tilsvarende mængde Stevia
et stykke frisk ingefær cirka 2x2 cm
50 g solsikkekerner
4-500 g broccoli
1/2 l vand
2 top teskefulde uraffineret havsalt
3 dl mælk (evt. usødet mandelmælk)
1 dl piskefløde (eller 1 dl mælk + 2 spsk. Maizena eller lignende)

Start med at riste solsikkekernerne.
Derefter røres citronsaft (eddike) sammen med salt, revet ingefær og sødestof. Pil så løget og skær det i ultra tynde skiver, helst med et mandolinjern. Del æblet i kvarte, fjern kernehuset, skær æblet i både og så i 1x1 cm stykker. Vend løgskiver og æblestykker med citronblandingen, og lad det trække til suppen er færdig.
Skyl broccolihovedet og skær det i små buketter, der lægges i en tykbundet gryde, tilsættes 1/2 vand + salt og bringes i kog. Det skal koge 5 minutter, hvor efter broccoli og vand blendes fint. Tilsæt mælk og fløde og bring suppen i kog ved middel varme, smag så til med salt.
Hæld suppen i en terrine eller suppetallerkner og læg løg-æble blandingen op i suppen. Drys til sidst de ristede solsikkekerner på, og server!

Kommentarer