Mandelmel muffins med sød gulerodsfrosting

Dejlige og sunde muffins uden raffineret sukker. Det rigtigt søde kommer fra frostingen, der opfylder lysten til både det søde og det krydrede, om end det stadig er sunde råvarer!



12 muffins:
1,5 dl fuldkorns rismel
1,5 dl kokosfibermel
2 dl mandelmel (blend mandler til en fuldkornsagtig konsistens)
50 g mandler hakkede mandler
1 spsk. Husk
1,5 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
3 dl mælk, tykmælk, mandelmælk, rismælk e. lign.
1/2 dl øko olivenolie, smeltet kokosolie, mandelsmør eller smeltet smør
1 stort æg (kan erstattes af 1/2 dl hørfrøgele, hvis du ikke tåler æg)*
3 spsk. flydende honning, agavesirup, eller tilsvarende mængde Stevia efter pakkens anvisning (eller en moset moden banan eller revet moden pære)
1/2 strøget tsk. fint havsalt

Frosting:
3 dl revne gulerødder
1,5 dl appelsinsaft
6 store bløde dadler (Medjool)
2 spsk. mandelsmør
1/2 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker) eller flydende vanilje
1/2 tsk. stødt kanel

Muffins:
Bland rismel, kokosfibermel, mandelmel, hakkede mandler, bagepulver, natron og salt i en skål.
Pisk ægget luftigt i en anden skål, og rør mælk, olie (valgt fedtstof), og honning/agave/stevia i.
Rør de våde ingredienser ned i de tørre. Dejen bliver fast.
Fyld muffinsforme 3/4 op med dej, og bag dem ca. 15 minutter ved 180 grader. Test om de er færdige: stik en tandstik eller andet ned i en muffin, der må ikke sidde dej ved, når du trækker stikken op, så er de færdige. Tag de bagte muffins ud af formene efter 10 minutter og afkøl dem helt på en bagerist. (Hvis du vil bage i papirforme, og vil lade dine muffins blive deri til serveringen, så afkøl dem blot i formene)

Frosting:
Blend revet gulerod, appelsinsaft, dadler uden sten, mandelsmør, vanilje og kanel sammen. Det skal blive en glat og ensartet masse, for er der klumper i er det ikke til at sprøjte ud. (Jeg har en super blender, men måtte have frostingen en tur igennem en sigte for at få dem klumpfri).Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt på de kolde muffins. Du kan også smøre frostingen på, hvis du ikke vil sprøjte det på, det er dog knap så dekorativt.

* Hørfrøgele kan erstatte æg. Hørfrø og vand i forholdet 1:2 sættes i blød i minimum 1 time til det danner en gele. Brug 1/2 dl. hørfrøgele i stedet for et æg, og evt. lidt mere bagepulver.


Kommentarer