Oksefrikassé med sprøde grøntsager

En herlig sensommerret, der lader de friske grøntsager komme til deres ret.



1 topspiseskefuld smør
5-600 g (gerne øko, fra fritgående kvæg eller lignende) oksekød i tern
1/2 l vand
salt, peber, 2 laurbærblade
2 dl mælk + 1 dl piskefløde
evt. 2 spsk. Maizena
1 bdt. asparges
1 stor (2 små) gulerødder
1 stor frisk majskolbe
1 pose danske sugarsnaps (250 g)
1 håndfuld hakket persille

Bruns smørret og steg kødet til alt har fået lidt farve. Krydr med 1 spsk. uraffineret havsalt og 10-15 vrid fra peberkværnen.
Hæld 1/2 l vand og 2 laurbærblade i gryden, læg låg på, skru ned til simrevarme, og lad det koge sagte i 45 minutter. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er kogt meget ned.
Rens imens alle grøntsager og skær dem i mundrette stykker. Majsen skæres af kolben ved at holde den lodret og skære kernerne af ned mod et spækbræt.
Når kødet er kogt lægges grøntsagerne, minus majskernerne, i gryden og koges 4 minutter. Så kommes majskernerne i, og der koges1-2 minutter mere.
Bland mælk og fløde, og rør 2 spsk. Maizena (kan udelades) ud i blandingen. Hæld det op i gryden og kog 1-2 minutter mere. Smag til med salt og peber, fjern laurbærbladene, drys med hakket persille. Server evt. med lidt grøn salat, nye kartofler eller lys quinoa.



Kommentarer