Portobellosvamp med fyld af kylling og gedeost

En fin forret eller let hovedret med en fyldig salat til.

 

 



8 portobellosvampe (2-3 svampe pr. spisende afhængig af om det er forret eller hovedret)
400 g kold kogt eller stegt kylling
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 stilk blegselleri
50 g frisk blød gedeost
2 spsk. kapers
2 spsk. soltørrede tomater i strimler (i olie eller blot tørrede)
1 top teskefuld paprika
olivenolie, salt og peber
1 spsk. god balsamicoeddike
rucolasalat

Start med at fjerne en eventuel stok fra svampene, gem den til fyld.
Tør svampene med et fugtigt stykke køkkenrulle. Pensl dem på ydersiden og lamellerne med lidt olivenolie og drys med salt og peber. Bag dem 10-12 minutter ved 180 grader.

Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skær blegsellerien over på langs og snit hver halvdel i små tern. Hak stokkene, hvis der var nogen.
Skær det kolde kylling i mundrette bidder.
Sauter grøntsagerne i et par skefulde god olivenolie et par minutter ved middel varme, tilsæt kyllingebidderne og sauter et par minutter mere. Tilsæt så paprika, rør godt rundt, tilsæt balsamico, og rør igen. Nu skal kapers og soltørrede tomater i, og til sidst tilsættes gedeosten i mindre stykker, som lige akkurat smeltes sammen med det øvrige. Smag til med salt og peber.

Skyl og tør rucolaen, og snit den i stykker på max 5 cm. Fordel rucolaen på de bagte portobellosvampe, læg det lune fyld øverst, og server!

Kommentarer