Blomkålssuppe med kulmule og knasende salsa

En herlig sensommerret med et frisk, knasende og krydret udtryk.



Suppe:
1 stort blomkål
3-4 stilke blegselleri
2 løg
1,7 l vand
salt, peber
2 laurbærblade
2,5 dl piskefløde
500 g kulmule (eller anden hvid fast fisk)

Skær det groveste stok ud af blomkålshovedet og skyl det. Skær det så i store buketter.
Skræl løg og skær det i grove stykker.
Skyl blegselleristænglerne og skær dem i stykker.
Læg grøntsagerne i en gryde sammen med vand, 1 spsk. salt og 2 laurbærblade. Bring gryden i kog, og kog i 12 minutter.
Skær i mens fisken i strimler, og fjern skindet fra strimlerne. Og lav salsaen, se nedenfor.
Fjern laurbærbladene og blend grøntsagerne i vandet efter de 12 minutters kogning, tilsæt 2,5 dl fløde, kog op og smag til med yderligere salt og peber, skru ned for varmen, så suppen kun bobler svagt. Læg fiskestrimlerne ned i den let boblende suppe og simr 4 minutter.

Salsa:
1/2 mango
1/2 bk. sugar snaps
6 cocktailtomater
1 spsk. jomfru olivenolie
1 spsk. citronsaft
2 tsk. revet citronskal (fra en øko citron)
salt, peber
1 spsk. honning (eller agavesirup)
evt. lidt hakket frisk chili
evt. lidt hakket bladselleritop

Skær ca. 1/2 mango fri fra frugten. Fjern skallen og skær kødet i små tern.
Skyl og tør sugar ærterne, og skær dem i meget fine strimler på langs.
Skyl og tør tomaterne, skær dem i både og så i små tern.
Bland mangotern, ærtestrimler og tomattern med olie, honning, citronsaft og citronskal. Tilsæt eventuelt lidt hakket bladselleritop.

Når suppen inklusiv fiskestrimlerne er kogt hældes den op i en skål og toppes op med salsaen. Spises med det samme!







Kommentarer