Knækbrød der booster din vitalitet! (glutenfri)

Knækbrødene smager lækkert, er mættende og supersunde, og bliver til superfood med tørret brændenælde,  der tilfører både kalcium, magnesium, natrium, mangan og klor.
Du kan også bruge hvedegræs- eller byggræspulver, der også tilfører super vigtige vitaminer og sporstoffer.





1 dl fuldkorns hirsemel (fås i helsekostbutikker) - kan erstattes af mandelmel, eller lav en mel af solsikkerkerner (alternativt: rugmel, der dog ikke er ikke glutenfrit) - kan erstattes af Pofiber
1 dl mandelmel (køb mandelmel, eller lav selv i en blender/foodprocessor)
2 dl solsikkekerner
2 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1/2 dl jomfru olivenolie
2 tsk. bagepulver
4 spsk. tørret brændenælde eller byggræs/hvedegræspulver (fås i helsekostbutikker) - kan udelades, men sparker ekstra til vitaliteten!
2 tsk. fint salt, jeg bruger uraffineret Atlanterhavssalt
2 spsk. Fiberhusk (fås i supermarkeder) (kun 1 spsk., hvis der bruges Pofiber)
4 dl vand

Opvarm ovnen til 150 grader.

Rør mel, kerner, Fiberhusk, brændenælde, bagepulver,  olie, og salt sammen og tilsæt vand. Rør det hele til en grødet dej.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat dejen ud til ensartet tykkelse med en spatel eller hænderne. Skær dejen op i stykker med en spatel, så knækbrødene let kan brækkes op, når de er bagt.

Bag knækbrødene 1 time, vend dem så over på et nyt bagepapir og fjern det brugte papir, så knækbrødene kan blive bagt på undersiden. Bag 15-30 minutter, alt efter hvor hårde du vil have dem.
Skær eventuelt knækbrødene fra hinanden ved at køre et pizzahjul i de riller du lavede indledningsvist, eller bræk dem forsigtigt fra hinanden. Afkøl og opbevar dem i en kagedåse.

Kommentarer