Spansk omelet med chorizo

En lækker omelet, paleo mad med spanske toner!


1 person:

2 æg
4 spsk. fløde
salt, peber
1/4 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
ca. 75 g chorizo pølse
1/2 løg eller et skalotteløg
1 fed hvidløg
5 cocktailtomater
1 stor frisk figen eller to små
manchego ost
1 lille håndfuld friske basilikumblade

Pisk æg med væske, salt, peber og paprika.
Skær chorizopølsen i skiver.
Skræl løget og skær det i tynde både. Fjern skallen fra hvidløgsfeddet og hak det fint.
Skyl og tør tomaterne
Skær dem i skiver.
Fjern stilken på figenen og skær den i skiver.
Riv en god portion manchego ost eller skær tynde skiver
Pluk blade af en frisk basilikum.

Svits chorizopølse skiverne på en godt varm pande i nogle minutter, pas dog på de ikke branker. Når skiverne er brune og har afgivet fedt smides grøntsagerne på panden, og der svitses igen et par minutter. Hæld nu æggemassen på, skrue lidt ned, og bag omeletten færdigt, det vil sige, at den er stivnet, også oven på.
Sluk for panden og læg figenskiver, ost og basilikumblade på omeletten. Lad den hvile et minut, og server så!



Kommentarer