Jordskokkesuppe med torske-lakseboller

Jordskokker er bare delikate, og med fiskeboller bliver suppen en mættende og meget sund ret! Og så er denne suppe ret hurtig at lave!




400 g jordskokker
1 stort løg
1 stort syrligt æble
1 dl piskefløde
1,5 l vand
400 g torske-laksefars (eller anden fiskefars fra din fiskehandler)
salt, peber
1 håndfuld bredbladet persille, hakkes

Start med at sætte en gryde med 1 liter vand med 1 spsk. havsalt over at koge.
Når vandet koger, så skru ned til det bobler og lav små fiskeboller ved hjælp af en teske. Tag en teskefuld fars og drop den ned i det boblende vand, brug eventuelt endnu en teske til at skubbe med. Kog til alle fiskeboller er kommet op og ligger i overfladen af kogevandet. Det tager et par minutter. Tag fiskebollerne op i en skål og hold dem varme.
Skræl jordskokkerne, pil løget og skær det i et par stykker. Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i grove stykker. Læg grøntsagerne i en gryde og hæld noget af vandet fra fiskebollerne over til grøntsagerne er dækket. Kog grøntsagerne op og kog dem i ca. 10 minutter. Når alt virker godt kogt blend så hele molevitten med en stavblender (eller hæld det op i en blender og blend). Hæld den cremede suppe over i resten af kogevandet fra fiskebollerne, hæld yderligere 1/2 l vand og 1 dl fløde i og kog det op. Smag så suppen til med salt og peber. Hæld eventuelt suppen op i en skål/terrine. Læg forsigtigt fiskebollerne op i suppen og drys friskhakket persille over.

Kommentarer