Kyllinge köfte med quinoa og lun spicy græskarmos

Varme krydderier er godt, nu hvor det er blevet køligere!



Kyllinge köfte:
500 g hakket kyllingekød
1 lille løg
1 dl hakkede friske krydderurter (jeg brugte basilikum, persille, oregano og lidt mynte)
revet skal af 1/2 øko citron
salt, peber
smør, olivenolie

Hak løget fint, hak krydderurterne, riv citronskallen. Rør sammen med kyllingekød, salt og peber.
Steg som store runde kødboller i en blanding af smør og jomfru olivenolie ca. 12 minutter ved middelvarme. Vend dem nogle gange så de steges på alle sider.

Quinoa:
2,5 dl hvid quinoa
5 dl vand
lidt salt
3-4 store cocktailtomater, gerne de grønlige (kaldet vilde tomater)
2 spsk. lyse rosiner
20 g hakkede ristede mandler (tørristes på en pande til de får lidt farve)

Kog quinoa, vand og salt i ca. 10 minutter.
Hak tomaterne og mandlerne.
Bland tomattern og rosiner i den varme quinoa og pynt med mandler og lidt grønt.

Lun spicy græskarmos:
1 lille Hokkaido græskar
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
3 dl mælk
2 spsk. smør
saft af 1 citron
1 tsk. El Ras Hanud (lidt stærkt arabisk blandingskrydderi) eller 1/4 tsk. stødt spidskommen, 1/4 tsk. stødt koriander, 1/4 tsk. chili, 1/4 tsk. stødt allehånde og lidt stødt nellike
1/4 tsk. stødt kanel
salt, peber
3-4 spsk. græskarkerner

Flæk græskarret, fjern kernerne og læg de to græskar halvdele på en bageplade med bagepapir. Bag græskardelene i 35-40 minutter ved 200 grader, til de er bløde og fyldt med brune boblende pletter. Afkøl let.
Kog de 3 dl mælk op med skalotteløg og hvidløg, mens græskarret bager. Pas på det ikke koger over. Skal koges 10-15 mitter til løg og hvidløg er bløde.
Læg det bagte græskar, kogte løg og hvidløg plus mælken op i en foodprocessor eller blender. Tilsæt krydderier, smør, citronsaft og blend til mos. Smag mosen til med salt. Hæld mosen op i en skål.
Tørrist græskarkernerne og pynt græskarmosen med dem.


Kommentarer