Salat med fasanbryst

Dejlig efterårssalat, der kan laves med andebryst i stedet for fasanbryst!

 
4-500 g fasanbryst
smør, salt og peber
1 bk. rucolasalat
300 g kål (hvidkål eller rødkål eller spidskål)
2 spsk. rosiner
1 stort æble (eller to små)
3-4  friske figner /alternativt røde blommer)
30-40 g hasselnødder

Steg fasanbrysterne i godt med smør på en pande, og drys med salt og peber. De skal stege 5-6 minutter på hver side ved middel varme. Afkøl dem let.
Skyl salaten og dup den tør i et viskestykke. Riv salaten i mindre stykker.
Vask og tør æblet, fjern kernehuset og skær det i både og så i tern.
Snit kål i fine strimler, og anvend kålstrimlerne rå eller steg dem nogle minutter på panden i lidt olivenolie, til kålen falder lidt sammen og får lidt farve. Steger du kålen så krydr det eventuelt let med salt, peber, lidt citronsaft (eller balsamico) og honning.
Skær stilkenden af fignerne og skær dem i tynde både.
Hak hasselnødderne groft.
Skær de stegte fasanbryster i skiver.
Vend alt inklusiv rosiner sammen med let hånd i et stort fad/en stor skål.

Dressing:
Forslag 1:Nedkog en fond med lidt piskefløde, salt, peber og honning til en tynd sauce, der afkøles og serveres til salaten i en kande.
Forslag 2: Pisk olivenolie, balsamico, salt, peber og honning sammen og server til salaten. (Olie og eddike i forholdet 2:1)


Kommentarer