Små heftige chokoladekager (glutenfri)

En chokoladebombe, god til kaffe, men endnu bedre til dessert sammen med frugt coulis, flødeskum, creme fraiche, is eller lignende.



Ca. 15 kager i muffins- eller cupcake størrelse:

300 g mørk chokolade min. 70 %
50 g kakao nips eller yderligere 50 g mørk chokolade 70 %
150 smør
200 g kokossukker eller mørk rørsukker (Sukrin gold, hvis du er ikke bruger sukker)
4 store æg
100 g mandelmel (køb eller lav det selv i blender/foodprocessor)
1 top teskefuld uraffineret havsalt
1 spsk. Maizena eller Arrowrootpulver (eller Husk for LCHF)
olie eller smør til at smøre forme med
NB: evt. frosne hindbær til fyld

Tænd ovnen på 170 grader.
Lav så et vandbad, dvs. sæt en lille gryde på komfuret med lidt vand i bunden, og sæt en skål over gryden, der skal være en del større end gryden. Bræk de 300 g chokolade i mindre stykker, skær de 150 g smør i mindre stykker også, og læg chokolade og smør i skålen. Smelt begge dele over vandbadet. Når det er smeltet tages gryden af, og sukkeret røres i. Afkøl massen let.
Pisk de fire æg et par minutter, og vend dem så i chokoladeblandingen. Vend derefter mandelmel, salt, kakaonips (eller hakket chokolade) og Maizena/Arrowrootpulver/Husk i chokoladedejen.
Fyld dejen i en smurt firkantet form eller i muffins-/cupcakeforme, der er smurte. NB: hvis du vil have hindbær i kagerne, så fyldes formene halvt op og du lægger 2-3 frosne eller friske hindbær i formen, gentag med alle kagerne og fyld formene 3/4 op med dej. I en firkantet form fordeler du halvdelen af dejen i formen, lægger hindbær ud over som et lag, og lægger resten af dejen over.

Muffins/cupcakes bages ca. 15 minutter, til en tandstik i kagen kommer op uden dej på. Bages kagen i firkantet form, så skal den bages 20-25 minutter, prøv også tandstiktricket her.

Pynt kagerne med lidt kakao, der drysses over gennem en sigte, eller top dem op med en cremet 'glasur', evt. lavet på halvt Skyr og halvt flødeskum med hindbær, vanilje og lidt sukker i.

Top:
2 dl Skyr naturel eller græsk yoghurt 10 %
2 dl fløde pisket til skum
2 dl friske eller optøede hindbær
lidt vaniljepulver
sukker (sukrin) efter smag



Kommentarer