Åh så lækre cookies med kokos og hvid chokolade (glutenfri)

Disse cookies er lækre, søde og rimeligt sunde :)




250 g kogte kikærter
40 g hvid chokolade
40 g macademianødder (eller cashewnødder)
2 spsk. kokoscreme (se her) eller kokosolie
4 store udstenede Medjoul dadler
2 tsk. revet skal fra en øko citron
1 spsk. chiafrø eller hørfrø (gerne de gule)
1 banan
lidt salt

Tænd ovnen på 180 grader.
Brug kogte kikærter eller kikærter på dåse (sidste nævnte skylles).
Læg chokolade og nødder i foodprocessoren og blend til en grov mel.
Nu skal resten af ingredienserne i foodprocessoren og alt blendes til en dej.
Læg bagepapir på bageplader og sæt bordtennisbold store toppe på pladen med en ske. Glat toppene ud med skeen, der dyppes jævnligt i koldt vand.
Bag kagerne 17 minutter. De bliver ikke sprøde, men faste når der er kolde.

Kan pyntes med smeltet hvid chokolade og pistacienødder:
Smelt chokolade med lidt kokosolie over vandbad. Smør på de afkølede kager. Drys med hakkede nødder.
Jeg brugte en økologisk hvid chokolade, der er café latte farvet.

Kommentarer