Squash pasta med kødboller i rødvins-tomatsauce

En herlig vinterret med 'spagetti' på courgetter - ingen savner traditionel pasta!

 

Kødboller:
5-600 g hakket oksekød
1 stort skalotteløg
2 fed hvidløg
1 æg
2 topteske fulde salt og peber
olivenolie

Hak løg og hvidløg fint, og rør alt sammen. Lav små kødboller med en teske og steg dem 5 minutter på en pande i olie. Sluk panden og lad dem stå og hvile lidt.

Rødvins-tomatsauce:
1 stor gulerod
2 stængler blegselleri
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 lille squash
1 spsk. tørret basilikum
2 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret rosmarin (eller 1 spsk, frisk hakket rosmarin)
1/2 dl god balsamico
500 g mosede flåede tomater
3 dl rødvin
evt. lidt vand
olivenolie
salt, peber og honning (sukrin)

parmesan

Skræl guleroden, pil løg og hvidløg. Skyl og tør blegselleristænglerne.
Hak alt fint i hånden eller i en foodprocessor (må ikke blive til mos).
Varm olien op, svits de tørrede krydderier i den middelvarme olie, og tilsæt så alle grøntsager. Sauter grøntsagerne nogle minutter ved god varme, tilsæt balsamico og kog den væk. Tilsæt så mosede tomater og rødvin, salt og peber. Skrue ned til lavt blus, tomatsaucen vil boble meget - pas på ikke at få saucen ud over det hele - og kog 20-30 minutter under låg. Smag saucen til, evt. med mere salt og peber, og lidt honning.

Læg nu kødbollerne op i saucen og varm dem godt igennem.

Squash pasta
Kør 3-4 små squash til spagetti på en Spiralizer. Se her eller et juliennejern.
Vend squash pastaen med olivenolie og lidt citronsaft

Server squash pastaen med kødboller, sauce, og masser af revet parmesan.


Kommentarer