Små naturligt søde energi cookies (glutenfri)

En lille sød sag fyldt med protein og energi, god til madpakker.
Lavet på sorte bønner, rødbeder og chokolade - lyder underligt, men smager dejligt.


Ca. 18 kager:
Tænd ovnen på 180 grader.
0,6 dl nødder (eller græskarkerne eller solsikkekerner)
0,6 dl mørk chokolade (min. 70 %)
3 dl tørrede figner (eller rosiner, abrikoser, dadler, svesker) i mindre stykker
4,5 dl kogte sorte bønner - eller brune bønner, kidney bønner eller kikærter (eller indholdet af en dåse forkogte bønner/kikærter)
2 spsk. usødet kakaopulver
2 spsk. kokosolie (blødt eller smeltet)
1 spsk. chiafrø eller hørfrø
1 lille skrællet rødbede
1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
lidt salt
(evt. lidt koldt vand)

Bruges tørret frugt, der er hårdt, så skal det udblødes 1 time i vand før brug.
Hak nødder og chokolade  mellemfint i foodprocessoren. Fjerne stilken på fignerne. Tilsæt alle de sidste ingredienser til nødde-chokolademelet og blend til du får en ensartet masse. Måske skal der tilsættes lidt vand.

Sæt dejen med en ske på bageplader med bagepapir i toppe på størrelse med en goldbold. Flad dem efterfølgende lidt ud med skeen dyppet i vand. De skal være som tykke cookies.

Bag kagerne ca. 17 minutter, der er bløde når de kommer ud, men bliver faste (ikke sprøde), når de er afkøler. Kan drysses med kakao eller med striber af smeltet chokolade.

Opskriften er en modificeret udgave fra bloggen 'Golubka'.




Kommentarer