'Grønne' boller uden æg og hvedemel

Herlige, robuste boller med et twist af vintergrønt. Jeg har brugt grønkål, men spinat eller krydderurter vil også være velegnede. Smager dejligt med smør, ost eller pålæg.

12-14 boller:
5 dl koldt vand
1 dl surmælksprodukt (eller vand)
2 tsk. uraffineret havsalt,
25 g gær
2 spsk. øko jomfru olivenolie
7 dl glutenfrit mel (jeg brugte brunt hirsemel, fuldkornsrismel, quinoamel, boghvedemel)
1 dl kartoffelmel
1/2 dl Fiberhusk
2 dl fint hakket rå grønkål (alternativt rå spinat eller krydderurter)



Rør gær, salt og olie ud i vand og surmælksprodukt, til gæren er opløst.
Tilsæt finthakket grønkål (min blev kørt i foodprocessoren) og glutenfri mel. Rør det hele godt sammen. Tilsæt kartoffelmel og Fiberhusk, og rør igen. Nu er dejen stive, og kan eventuelt æltes lidt med hænderne.
Tildæk dejen godt og sæt til hævning ved stuetemperatur i 2 timer. Form nu boller og glat dem med våde hænder til overfladen er helt uden sprækker. Sæt bollerne til ekstrahævning på en plade med bagepapir i 1 time, tildæk med et viskestykke eller lidt plastfolie. Opvarm i mens ovnen til 220 grader med en bageplade i ovnen. Efter en times hævning flyttes boller med bagepapir forsigtigt over på den opvarmede bageplade, sættes i ovnen, og bages i 20 minutter.

Kommentarer