Blomkåls tabouleh

Blomkål som base for en anderledes tabouleh ( i stedet for cous cous), det smager helt fantastisk, og er godt tilbehør til både vegetar- og kødretter.


1 blomkålshoved
1 stor moden avocado
1/2 bdt. persille
1 syrligt æble
2 stængler blegselleri (uden blade)
2 spsk. rå afskallede ikke-salte pistacienødder
2 spsk. mandler
8-10 cocktailtomater

Dressing:
saft og skal af 1 øko citron
revet ingefær (2 cm skrællet)
1/4 dl øko jomfru olivenolie
salt, peber, honning, agavesirup eller sukrin

Skyl blomkålshovedet og fjern stokken. Del det i mindre buketter.
Skyl og tør blegselleristænglerne.
Skyl og tør persillen.
Skyl og tør æblet, fjern kernehuset og skær æblet i både.
Læg grøntsagerne i en foodprocessor sammen med pistacienødder og mandler. Kør til en konsistens som ris.
Halver avocadoen, fjern stenen, skræl den, skær den i både og så i tern.
Skyl og tør tomaterne og skær dem i kvarte.
Pisk dressingen sammen, den skal blive tyk, syrlig-sød og lidt skarp.
Bland salaten med avocado, to tredjedele af tomaterne og dressingen. Pynt med de resterende tomater. Der kan også kommes små gode oliven i salaten.

 

Kommentarer