Broccoli pandekager - glutenfri

Dejlige pandekager bestående hovedsaligt af 'broccolimel'. Herligt tilbehør til røget laks, kødsauce, kogt fisk, vegetarretter osv...


300 g rå broccoli
1 dl majsmel (eller anden glutenfri mel)
2 spiseskefulde (med top) kartoffelmel, Maizena eller arrowroot
3 æg
2 tsk. fint uraffineret havsalt
smør til stegning

Kør broccolien til mellignende konsistens i en foodprocessor.
Rør broccoli, salt og de to slags mel sammen, rør æggene i, og rør alt godt sammen. Lad det hvile 5 minutter.
Smelt smør på en pande til det bliver gyldenbrunt, hæld en god klat dej på panden og bred dejen forsigtigt ud med bagsiden af en grydeske til en lidt tyk pandekage. Den vil gerne gå lidt i stykker i den proces, men saml blot dejen igen, og når først pandekagen har fået lidt stegeskorpe, så hænger den fint sammen. Steg pandekagen ved middelvarme og vend efter ca. 3 minutter, steg derefter 2-3 minutter på den anden side. Hold dem varme til serveringen.

Kommentarer