Mandelmel og gulerodsboller - hurtigt lavede, men fyldt med god energi

En dejlig bolle, kan spises som den er eller med smør, nøddesmør, pålæg, ost...
Kan laves på meget kort tid, uden at den er mindre sund af den grund!

 
12-15 boller:
2 mellemstore gulerødder
2,5 dl Skyr (eller andet surmælksprodukt)
2,5 dl koldt vand
2 tsk. bagepulver
2 æg
2 dl mandler (kan erstattes af solsikkekerner)
2 dl havregryn
2 dl grov majsmel (ikke polentamel) eller andet glutenfrit mel
1 dl solsikkekerner
1/2 dl Fiberhusk
2 tsk. fint uraffineret havsalt
2 spsk. økologisk koldpresset rapsolie

1 æg eller en æggehvide til at pensle bollerne med

Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl og riv gulerødderne.
Kør mandlerne kort i en foodprocessor, tilsæt havregryn og kør begge dele til en grov mel.
Pisk Skyr, vand, olie, revne gulerødder og æg sammen, tilsæt mandel-havremel, majsmel, solsikkekerner, salt og bagepulver. Rør alt sammen til en lind dej, tilsæt Fiberhusk og rør igen. Nu bliver dejen fast og kan formes med hænderne til boller. Form det antal boller du ønsker, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem med æg og bag dem 15-17 minutter til de er lysebrune og sprøde i overfladen. Afkøl dem, og spis med god appetit!


Kommentarer

  1. Super gode boller :-) Jeg måtte dog give dem 22-23 min. før de var færdige. Men ovne er jo forskellige ;-)
    Hilsen Gaby

    Hilsen Gaby

    SvarSlet

Send en kommentar