Rå energibarer med chokolade - uden tilsætning af sukker

Et sundt kick, når du trænger til ny energi!


1,25 dl mandler eller cashewnødder
1,25 dl solsikkekerner
1,25 dl græskarkerner
2 spsk. kokosolie
2 spsk. revet kokos (alm. kokosmel)
1,5 spsk. kakao nips
3 spsk. rå kakao
1/2 tsk. vaniljepulver
1/2-1 tsk lakridspulver (valgfrit)
1,25 dl dadler
1,25 dl abrikoser

30-50 g hele mandler og 50 g mørk chokolade til at pynte med

Hak mandler, solsikkerkerner og græskarkerner mellemfint i en foodprocessor.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kør igen til en sammenhængende masse.

Pres massen ud i en lille form foret med bagepapir, så massen er lige tyk alle steder. Pres de hele mandler ned jævnt fordelt i massen.
Sæt formen i fryseren i 30 minutter. Tag massen ud af formen og skær den op i passende barer.
Smelt chokolade i et vandbad, hæld den i en plastpose med et lille hul i et hjørne. Sprøjt chokoladen på energibarerne, og nu er de klar til at blive spist. Opbevar dem koldt.

Kommentarer