Æble-nøddebrød, glutenfrit og proteinrigt

Velsmagende brød, der både klæder smør, pålæg, marmelade, honning...



3-4 dl æblepulp fra æblejuice produktion eller 3-4 dl revet æble
6 dl koldt vand (5 dl hvis du bruger revet æble, da det rummer mere væske end pulp)
15 g øko gær
2 stk. uraffineret salt
2 spsk. olivenolie
2 dl mandler
2 dl valnødder
2 dl boghvedemel (eller hel boghvede/ boghvedegryn)
2 dl hirsemel (eller anden glutenfri mel)
1 dl kokosfibermel
0,5 dl hørfrø
0,5 dl Fiberhusk

Kør mandler, valnødder og hel boghvede/boghvedegryn, hvis dette bruges, til en grovmel lignende konsistens.
Pisk gær ud i koldt vand og olie. Tilsæt salt og æble, og pisk det hele godt sammen.
Rør nøddemel (inkl. boghveden, hvis boghvedegryn er blevet blendet sammen med nødderne) i, rør godt, tilsæt så (boghvedemel, hvis ikke dette er blendet med nødderne) hirsemel og hørfrø, rør, tilsæt kokosfibermel, rør godt, tilsæt Fiberhusk og rør igen til at alt er godt blandet. Saml dejen til en kugle, og pak dejen godt ind i folie eller plastfolie og et viskestykke, så overfladen ikke tørrer ud. Lad dejen hæve 24 timer ved stuetemperatur.

Form et eller flere brød, sæt dem på en plade med bagepapir, glat dem med våde hænder (fjern alle revner), skær et kryds eller riller i brødene, så de kan hæve under bagningen.
Lad brødene efterhæve 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader, sæt en bageplade ind i ovnen, og lad brødene hæve videre mens ovnen varmer op.
Når ovnen er 220 grader tages den varme bageplade ud. Lad nu dine brød og det bagepapir de står på forsigtigt glide over på den varme plade. Sæt pladen tilbage i ovnen, og bag brødene 40 minutter.

Kommentarer