Paleo spidskåltærte på mandelbund

En dejlig robust tærte med masser af smag.

Bund:
200 g mandler med skind
1/2 dl god øko olivenolie, smør eller andefedt
2 æg
1 tsk. fint uraffineret havsalt

Tænd ovnen på 200 grader.
Blend mandlerne i en foodprocessor til en grovmel. Hæld derefter fedtstof i og kør igen, så hældes æggene og salt i, og maskinen køres til der dannes en dej.
Pensl et tærtefad med olie, og pres mandeldejen ud i formen til en tærtebund, ensartet tykkelse over det hele. Prik med en gaffel rundt om i dejen, sæt den i ovnen og bag 12-15 minutter til bunden er fast og gylden.



Fyld:
1 lille spidskål, eller 1/2 stort (alternativt hvidkål)
olie, smør eller andefedt
salt, peber, muskatnød eller chili
100 g revet ost (parmesan, Manchego eller anden fast ost)

Skær spidskålen over i 2 halve, og fjern stokken.
Skær kålen i halve på langs, og snit så kålen mellemfint.
Varm fedtstoffet op i en tykbundet gryde, smid så kålen i og steg den nogle minutter ved middelvarme til kålen får lidt farve, krydr med salt og peber. Skru nu helt ned for blusset og læg låg på gryden. Lad kålen stå og simre 8-10 minutter og sluk så for gryden. Hæld den stegte kål op i en skål og lad det afkøle et par minutter. Bland den afkølede kål med revet ost og revet muskatnød (godt 1/2 teskefuld) eller chiliflager, og smag også om der skal lidt mere salt i.

Hæld kålmassen op i den bagte tærtebund, og bag tærten 15-20 minutter, til den er gylden. Server straks med salat og eventuelt en god kotelet.



Kommentarer