En herlig påskespise - en herlig ret hele året i virkeligheden!!
Tager lang tid at lave, men smager så forrygende at det er det hele værd.
4-6 personer:
1 stor lammekølle eller lammebov med ben (mindst 2 kg, gerne mere)
vand
laurbærblade
salt, peber
3-4 fed hvidløg
5 hele allehånde og 5 hele nelliker, hel lille stykke hel kanel, 1 stjerneanis, 1 tørret chili, 1 spsk. hel spidskommen, 1 spsk. hel koriander
1 spsk. Herbamare urtebouillon
skræl fra 1 øko citron (i lange strimler, ikke revet)
Lav nogle dybe rids i køllen (boven), og masser salt og peber godt ind i kødet.
Læg den i en bradepande, hæld ca. 2 cm. koldt vand i bunden.
Læg laurbærblade, krydderier, citronskal og bouillon ned i vandet.
Dæk bradepanden med folie.
Sæt i en 110 grader varm ovn, og lad det hele står og hygge sig i 10-12 timer.
Tag køllen op af kogelagen, og gem lagen.
Afkøl kødet, riv så det møre kød fra benet og læg det i en skål.
Lav en marinade af:
sigtet kogelage, hvor krydderierne er fjernet
1 dl æbleeddike (eller anden mild eddike)
1-2 spsk. honning
salt eller Tamari (god soyasauce)
friskpresset hvidløg eller hvidløgspulver
1 tsk. chilipulver/chiliflager
Kog det hele sammen et par minutter, smag til efter egen smag. Afkøl lagen lidt, og hæld den så over det revne lammekød.
Hak 1/2 bdt. bredbladet persille groft, og riv skallen af en øko citron.
Bland persille og citronskal med lammekødet.
Anret det marinerede lammekød i et smukt fad. Pynt med lidt mere persille eller andre friske krydderurter, evt. citronbåde.
NB. Der kan bruges andre krydderier i stegningen, eller blot suppeurter. Og det færdige kød kan vendes med urter, kapers, barbecue dressing, der er ingen begrænsning.
Tager lang tid at lave, men smager så forrygende at det er det hele værd.
4-6 personer:
1 stor lammekølle eller lammebov med ben (mindst 2 kg, gerne mere)
vand
laurbærblade
salt, peber
3-4 fed hvidløg
5 hele allehånde og 5 hele nelliker, hel lille stykke hel kanel, 1 stjerneanis, 1 tørret chili, 1 spsk. hel spidskommen, 1 spsk. hel koriander
1 spsk. Herbamare urtebouillon
skræl fra 1 øko citron (i lange strimler, ikke revet)
Lav nogle dybe rids i køllen (boven), og masser salt og peber godt ind i kødet.
Læg den i en bradepande, hæld ca. 2 cm. koldt vand i bunden.
Læg laurbærblade, krydderier, citronskal og bouillon ned i vandet.
Dæk bradepanden med folie.
Sæt i en 110 grader varm ovn, og lad det hele står og hygge sig i 10-12 timer.
Tag køllen op af kogelagen, og gem lagen.
Afkøl kødet, riv så det møre kød fra benet og læg det i en skål.
Lav en marinade af:
sigtet kogelage, hvor krydderierne er fjernet
1 dl æbleeddike (eller anden mild eddike)
1-2 spsk. honning
salt eller Tamari (god soyasauce)
friskpresset hvidløg eller hvidløgspulver
1 tsk. chilipulver/chiliflager
Kog det hele sammen et par minutter, smag til efter egen smag. Afkøl lagen lidt, og hæld den så over det revne lammekød.
Hak 1/2 bdt. bredbladet persille groft, og riv skallen af en øko citron.
Bland persille og citronskal med lammekødet.
Anret det marinerede lammekød i et smukt fad. Pynt med lidt mere persille eller andre friske krydderurter, evt. citronbåde.
NB. Der kan bruges andre krydderier i stegningen, eller blot suppeurter. Og det færdige kød kan vendes med urter, kapers, barbecue dressing, der er ingen begrænsning.
Kommentarer
Send en kommentar