Krydret mandel-hasselnødde knækbrød eller fladbrød, virkelig lækkert

Et vidunderligt spicy og let sødligt knækbrød eller fladbrød, helt uden sukker!
Både lækkert med smør, ost, eller søde ting som marmelade, Nutella, honning etc...

Lavet på grød og mandel-hasselnøddemel.


2 dl 'Flad mave grød fra Aurion', en glutenfri grødblanding - (alternativt havregryn eller en blanding af havregryn, quinoa, hirse og hvad du ellers har af glutenfri produkter...)
5 dl vand
1 tsk fint uraffineret havsalt
100 g mandelmel (lavet på mandler med skind)
100 g hasselnøddemel (også lavet på nødder med skind)
2 øko æg
revet skal af 1/2 stor økologisk appelsin
2 tsk. finthakket frisk rosmarin (kan ikke erstattes af tørret rosmarin, der smager helt anderledes, men kan udelades)

Kog grødblanding, salt og vand 5 minutter. Lad så afkøle min. 30 minutter.
Rør mandel- og nøddemel i, og rør det hele godt sammen, Tilsæt æggene, og rør igen til en sammenhængende masse. Tilsæt nu revet appelsinskal og rosmarin, og rør igen til de to ting er godt blandet i dejen.

Tænd ovnen på 110 grader.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir på. Brug en spatel til at fordele dejen jævn over hele pladen, det er vigtigt, at den har samme tykkelse over det hele. Skær dejen i passende knækbrøds stykker.

Bag knækbrødene i 2 timer. Tag pladen ud af ovnen, læg knækbrødene over på et nyt stykke bagepapir med bagsiden opad, læg bagepapir med knækbrød tilbage på pladen, sæt pladen i ovnen igen og bag 30-45 minutter til. Tag pladen ud af ovnen, læg bagepapir med knækbrød over på en rist og afkøl helt før de pakkes i en dåse.

Opbevares i køleskabet. Kan blive lidt blødere efter et par dage - så varm dem på brødristeren og de er sprøde igen!!


Ps. Kan bages ved 150 grader 1 time, vendes og bages 30-45 min. mere, men de bliver mørkere med den bagemetode.

Kommentarer