Spicy gryderet med kyllingehjerter

Lækker og økonomisk mad, smager som en slow-food ret, men tager ikke lang tid at lave.




1 pk. danske kyllingehjerter, 500 g
2-3 spsk. smør eller andefedt
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 lille squash
1 lille æble
6 dl. l vand
salt, peber
2 tsk. mild paprika
1 tsk. chilipulver, evt. chipottle chili (let røget smag)
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt allehånde
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. tørret timian
3 laurbærblade
1/2 dl HP sauce
Maizenamel

Skyl og tør kyllingehjerterne.
Skær lidt af toppen af, hvor der oftest sidder fedt og sener.
Skræl løget og hak det mellemfint. Pil hvidløg og snit det fint. Vask og tør squashen, skær den på langs i strimler og så i tern. Vask og æblet, skær i kvarte, fjern kernehuset, skær i både og så i tern.
Smelt fedtstoffet i tykbundet gryde, og tilsæt krydderierne (ikke salt, peber og HP sauce). Brun det krydderierne et minuts tid, tilsæt hjerterne, salt og peber og brun hjerterne godt igennem.
Tilsæt så løg, squash, æble, og brun igen nogle minutter. Tilsæt nu vand, laurbærblade og HP sauce, læg et tætsluttende låg på gryden, og kog i 30 minutter. Jævn let med Maizena rørt ud i koldt vand.
Fjern laurbærbladene og smag ragouten til. Drys eventuelt friskhakket persille på toppen.
Server med salat, kartofler eller andet basistilbehør efter eget valg.

Kommentarer