Überlækker raw chokolade-hasselnødde-mousse kage - glutenfri

Jeg lavede i lørdags, sammen med min søde faster, et stort kagebord med lutter 'sunde' sager. Ingen gluten og ingen raffineret sukker, men masser af sunde fedtstoffer, nødder, mandler, frugt, rå kakao, chokolade med mere...

Opskrifterne vil jeg dele med jer i den kommende tid.

Chokolade-hasselnødde-mousse kage:


  
Bund:
2,5 dl hasselnødder
3 spsk. rå kakao pulver
2 udstenede Medjool dadler
2 spsk. ahornsirup
et drys fint uraffineret salt
 
Chokolade-nøddefyld:
5 dl cashewnødder, udblødt i koldt vand i minimum 2 timer, gerne mere
2,5 dl hasselnødder, ristet, afskallet og udblødt i minimum 2 timer, gerne mere
125 g rå kakaosmør
1,2 dl koldt vand
1,2 dl agavesirup, honning eller ahornsirup
0,6 dl rå kakao
1 tsk. vaniljepulver
1 nip fint uraffineret havsalt

Chokolade mønster:
1,2 dl kakao
1,2 dl ahornsirup
0,6 dl kokosolie
1 tsk. vaniljepulver
1 nip fint uraffineret havsalt

Bund:
Kør alle ingredienserne i en foodprocessor til en klistret masse. For bunden i en springform med plastfolie, så kagen slipper lettere, når den er færdig. (Skil bund og kant. læg plastfolie over bunden, så det hænger udenfor, sæt kanten på igen, og plastfolien sidder nu i spænd)
Pres massen ned på springformens bund, så den er dækket af et jævn lag. Sæt bunden i køleskabet.
 
Chokolade-nøddefyld:
Sæt cashewnødderne i blød i koldt vand.
Rist hasselnødderne let, fjern den brune hinde ved at gnide nødderne mellem fingrene. Sæt de afskallede nødder i blød i koldt vand.
Efter minimum 2 timer gås videre til næste trin:
Anbring hasselnødderne i en foodprocessor og kør dem til mel.
Smelt kakaosmørret over et vandbad.
Hæld hasselnøddemelet, cashewnødderne, kakao, sirup, salt og vaniljepulver i en stærk blender, kør det til en glat og ensartet masse. Hæld så smeltet kakaosmør i og blend igen til en sammenhængende masse.
Tag springformen med kagebunden ud af køleskabet, hæld chokolade-nøddefyldet ud på bunden, glat det og sæt kagen i køleskabet.
 
Chokolade mønster:
Smelt kokosolien i et vandbad, tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele til en ensartet masse.
 
Tag kagen ud af køleskabet, hæld chokoladen på kagen i en spiral, og træk spiralen ud til et mønster med en spisepind/strikkepind eller lignende. Hæld mere chokolade på og træk det ud, hvis mønsteret ikke bliver som ønsket første gang.
 
Sæt kagen i køleskabet igen, gerne natten over eller i minimum 4 timer.
 
Kagen kan sættes i fryseren, og tages op et par timer før den skal spises - spis den eventuelt halvfrossen, som islagkage,  på en varm dag!
 
Inspireret af bloggen 'Sweet talk'!



Kommentarer