Koldskåls is - let og lækker!

Lav selv koldskål, se her, eller brug eventuelt den økologiske koldskål fra Thise!
Linket fører til en koldskål lavet på tykmælk, men du kan også bruge kærnemælk.
Isen bliver syrlig og let, og børn er vilde med den!



1/2 l koldskål, eller 3 dl koldskål og 2 dl piskefløde
1 æg eller 2 æggeblommer
1/2 tsk. vaniljepulver
revet skal og saft af 1/2 øko citron
evt. lidt ekstra rørsukker

Alle ingredienser skal være køleskabskolde:
Lav koldskålen, tag det fra du vil bruge i isen, og spis resten!
Pisk æg/æggeblomme luftig, evt. med 25 g rørsukker, hvis du har en sød tand.
Pisk fløden let, hvis du bruger fløde i isen.
Rør koldskål, fløde, vaniljepulver, citronsaft og skal godt sammen.

1. Med ismaskine:
Hæld ismassen i maskine, og kør til den ønskede konsistens i følge maskinens instruktion. Spis med det samme, eller hæld isen i en fryseboks og frys til du skal bruge det.
2. Uden ismaskine:
Hæld ismassen op i en fryseform og sæt den i fryseren. Rør i isen 2 gange i timen de første 2-3 timer.

Tø isen op på køkkenbordet 10 minutter, før du skal spise den.

Kommentarer