Smørstegt rødfisk og coleslaw med krydderurter og nektarin-yoghurt dressing

Dejlig let sommermad, både i maven og i tidsforbrug!




Lav coleslaw først:
1 lille sommerhvidkål eller spidskål
4 gulerødder, skrællet
2 æbler, skylle og tørret, kernehuset fjernet
1 rød peberfrugt uden ribber og kerner
3 stilke blegselleri uden top, skyllet og tørret
2 håndfulde friske krydderurter - jeg brugte 2 slags mynte, selleritop og persille
50 g mandler

4 små nektariner, skyllet og tørret, kødet taget af stenene
2,5 dl yoghurt 10 %
2 cm frisk skrællet og revet ingefær
salt, peber, 1-2 spsk. honning

1. Put alle grøntsagerne, krydderurterne og mandler, minus en håndfuld til pynt, i en foodprocessor og kør det til en mellemfint salat.
2. Eller: snit kål og peberfrugt fint, skær peberfrugt, selleri og æble i små bitte tern, hak mandlerne minus en håndfuld til pynt, hak krydderurterne fint, og bland alt.
Blend kødet af nektarinerne med yoghurt, revet ingefær, salt og peber, til en lind dressing. Smag til med lidt honning til en syrlig-sød dressing.
Bland grøntsager og dressing, pynt med mandler og lidt krydderurter.


800 g frisk rødfisk filet
smør
salt og peber
evt. citron- eller limebåde.

Skær fisken i stykker på 6-7 cm længde.
Varm godt med smør i en pande, lad det bruse af, og blive gyldent, skru blusset ned til middelvarme, og læg så fiskestykkerne i panden med skindsiden nedad. Drys godt med salt og peber på fiskestykkerne. Steg 3-4 minutter, alt efter stykkernes tykkelse, vend stykkerne og steg yderligere et par minutter til fisken er hvid og fast. Server straks.

Kommentarer