Skyr-lakrids-kage, glutenfri

En dejlig efterårskage med en let lakridssmag!



Bund:
200 g mandler
50 g cashewnødder
50 g paranødder
10 Medjool dadler
1/2 banan
2 spsk. usødet kakaopulver
et lille drys fint havsalt

Fjern stenene fra dadlerne. Blend nødderne til en grov mel, tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en sammenhængende masse.
Pres massen ud i en springform, hvor du har lagt plastfolie over bunden: tag kanten af, læg et stykke plastfolie over, der er større end bunden, og sæt igen kanten på. Det gør det lette at få kagen af bunden, når den er færdig. Glat massen til du får en bund af samme tykkelse over det hele. Sæt bunden i køleskabet.

Skyr-lakridsfyld:
500 g Skyr naturel
1 øko æg
2 spsk. Salty Liquorice Syrup (Johan Bülow lakrids)
1 spsk. Fine Liquorice Powder (Johan Bülow lakrids)
2,5 dl piskefløde
8 blade husblas
1/2 dl mælk

Rør skyr, æg, lakridssirup og lakridspulver sammen.
Pisk fløden og vend i.
Udblød husblassen i lidt koldt vand et par minutter.
Lun mælken.
Tag husblassen op, kram den fri for vand og smelt den i den lune (ikke varme) mælk. Rør i skyr-fløde blandingen, vend det hele grundigt sammen  med en dejskraber.
Hæld skyr-flødemassen på bunden, glat overfladen og sæt kagen i køleskab mindst 8 timer. Kan fryses, skal da tø op 3 timer på køkkenbordet.
Tag kagen ud af formen, tag bunden af, kræng plastfolien af, og anbring kagen på et fad. Pynt kagen, jeg har brugt kakaonibs og efterårsblade.

Let redigeret opskrift fra bloggen www.modernwifestyle.com

Kommentarer