Semi-raw æblekage

Her kommer en mere vinterlig udgave af sommerens raw jordbærlagkage. Lavet med en kogt æblemos, så den er ikke helt raw!




Kagen er ikke helt LCHF, da der er flere typer sukker og kulhydrater i, men til gengæld er kagen fyldt med sundt fedtstof.

8-10 personer:

Æblemos:

Kog 400 g æbletern (dvs. æbler uden kernehus og skåret i tern) i ganske lidt vand eller æblesaft til de koger ud. Stavblend æblerne og smag til med kokossukker og krydderier, kog mosen igen til du opnår en fast og intenst smagende æblemos. Køl helt ned.

Kagebunde:

200 g mandler og 200 g valnødder
3,5 dl dadler uden sten og/eller mørke rosiner
4 spsk. kokosolie
saften af ½ citron
et drys salt

Først laves bundene (foodprocessor):
Mandler og valnødder køres til en grov mel i en foodprocessor. Dadler uden sten og/eller rosiner, kokosolie, citronsaft og salt hakkes derefter i foodprocessoren, og mandelmelet tilsættes. Kør til en sammenhængende masse.
Dejen deles i to portioner og den første del trykkes ud i en smurt springform. Tegn et omrids af springformen på bagepapir og tryk resten af dejen ud i den tegnede cirkel til bund nr. 2.
Sæt dejen i springformen og på papiret på køl, mens fyldet laves.

Fyld:
5 dl cashewnødder, udblødt min. 2 timer (gerne natten over)
2-3 dl æblejuice eller æblesaft, ren saft uden vand og uden sukker
100 g kakaosmør
400 g fast sødet og krydret æblemos (krydret med kanel og kardemomme efter smag)
saften af ½ citron
1 vaniljestang (eller kornene af 1 stang, hvis din blender ikke kan blende en hel vaniljestang)

Lav derefter fyldet klar (blender):
Smelt kakaosmørret i et vandbad ved svag varme (smelter ved 30 grader).
Blend to dl æblesaft ud af de tre (hold 1 dl tilbage), cashewnødderne, æblemosen, vaniljestangen og citronsaften til en tyk cremet masse. Det flydende kakaosmør skal først i senere. Hvis massen bliver meget 'tør', så tilsæt den sidste deciliter æblesaft og blend igen. Smag fyldet til om det er sødt nok, ellers blend med lidt flydende honning eller kokossukker til du opnår den rette sødme.
Tilsæt nu kakaosmør, mens der blendes ved laveste hastighed. Sørg for at kakaosmørret blendes helt ud i fyldet.

Hæld halvdelen af æblefyldet på bunden i springformen. Sæt kagen på køl et kvarter. Læg bund nr. 2 oven på bund nr. 1 med fyld, og hæld den sidste del af æblefyldet på. Glat det ud med en dejskraber. Sæt kagen på køl til den skal spises, mindst et par timer, gerne til dagen efter.

Ved serveringen pyntes med frisk eller tørret frugt og/eller spiselige blomster.



Kommentarer