Raw squash-getti med citron og dukkah

Et herligt tilbehør til allehånde varme retter, billigt, let at lave, low carb, mums...


3 små squash
1 øko citron
1/2 dl øko jomfru olivenolie
salt, peber, honning/agavesirup el. lign.

Start med at lave Dukkah.

Dukkah:
50 g hasselnøddekerner + 50 g mandler
1 spsk hel koriander
2 tsk hel spidskommen
2 tsk hel fennikelfrø
1 tsk sorte peberkorn
2 spsk sesamfrø
evt. lidt tørret chili

Hak hasselnødderne og mandlerne groft. Stød krydderierne i en morter og bland med hasselnødder og sesamfrø. (Eller rist alt uden at hakke og morte det på forhånd, giv nødder og mandler 5 minutter mere end krydderierne)
Rist blandingen på en tør pande ved jævn varme, til det begynder at dufte, og nødderne er gyldne.
Giv det hele en tur i en foodprocessor til ønsket malingsgrad, blandingen er god både i grov og fin konsistens.

Squash-getti:
Skær enderne af squasherne. Kør dem på en Spiralizer til spagettiform.
Hæld spagettien op i et fad.
Riv skallen af citronen, pres saften af. Bland olie, citronskal, saft, 1 spsk. sødestof, salt og peber til en dressing. Bland dressingen med spagettierne.  Drys godt med Dukkah på og evt. lidt ekstra (urte)salt.
Spises med samme.

Kommentarer