Salat med pocheret laks og hyldeblomstdressing

En herlig sommerret med et strejf af hyldeblomst!


125 g frisk fersk laks pr. mand
1 mellemstort blomkål
2 røde sprøde æbler
1 stor rød peber
2 stilke blegselleri
2 håndfulde friske krydderurter
60 g saltmandler
nogle klaser hyldeblomst

1/2 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
1/2 dl fløde
1/2 dl olivenolie
saft og revet skal af en lille øko citron
salt, peber

Sæt en stor gryde vand med salt i over at koge.
Skær laksekødet fri af skindet. Skær så laksen i bidder på 1x1 cm.
Når vandet koger slukkes det, lakseternene lægges i vandet, låget lægges på gryden, og laksebidderne trækker 15 minutter i det varme vand. Så er de pocheret og klar til spisning! Læg dem på et fad til afkøling.

Fjern bladene fra blomkålen, skyl og tør det. Halver det, fjern stokken, skær det i mindre stykker og derefter i små tynde mundrette bidder.
Skyl og tør æblet og peberfrugten. Halver peberfrugten, fjern kernerne, skær i strimler og så i tern. Fjern kernehuset fra æblet, skær det i både og så i tern.
Skyl og tør blegselleristilkene, skær dem derefter i små tynde skiver.
Skyl krydderurter og dup dem tørre. Hak dem, eller pil dem i stykker, blad for blad. Læg lidt til side til pynt.
Hak saltmandler groft, gem nogle til pynt.
Pil blomsterne af en klase hyldeblomster.
Bland alt forsigtigt sammen, tilsæt laksebidderne og vend igen det hele forsigtigt sammen.

Pisk dressingen sammen. Hvis du ikke har hyldeblomstsaft, så lav blot dressingen uden, og smag til med honning eller andet sødestof.
Vend dressingen i salaten med let hånd.
Pynt salaten med lidt saltmandler, krydderurter og eventuelt lidt hyldeblomster.


Kommentarer