Boller på nøddemel med æble, kerner og frø - glutenfri og meget proteinrige

En hurtig og velsmagende bolle, bagt på fedtreduceret nøddemel, som giver et luftigt og smagfuldt bagværk, fyldt med protein. Du kan bage på ikke fedtreduceret nøddemel, så bliver bollerne bare ikke så luftige.



6-8 boller:
4 æg
1 dl creme fraiche/Skyr/kærnemælk etc.(afhængig af hvilken fedtprocent du vil have i den færdige bolle)
30 g smeltet let afkølet smør eller 1/4 dl olivenolie
1 revet æble
1/2 dl fedtreduceret mandelmel
1/2 dl fedtreduceret solsikkemel (eller mere fedtreduceret mandelmel, eller andet fedtreduceret nøddemel)
1 tsk. fint uraffineret salt
2 tsk. bagepulver
2 tsk. arrowroot eller Maizena, det giver sprødere boller (kan udelades, hvis du er meget striks med kulhydrater)
2 spsk. Fiberhusk
1/2 dl solsikkerkerner
1/2 dl sesamfrø

Tænd ovnen på 200 grader.
Riv æblet og pres saften af det (kan gemmes til en smoothie eller lignende)
Pisk æg, creme fraiche, smeltet smør og revet æble sammen.
Bland alle tørre ingredienser og bland det (med en grydeske) i æggemassen.
Lad dejen hvile i 10 minutter og form så med en ske 6-8 boller, der sættes på en plade med bagepapir.
Bag bollerne 20-25 minutter til de er brune og sprøde, afkøl dem på en rist.

Inspireret af bloggen "Lowcarb.dk"

Kommentarer