Grøn vintergryde - en både billig og hurtig ret!

En superhurtig gryderet med masser af vintergrønt - børnevenlig, da grøntsagerne ikke er i store stykker!
Brug så vidt muligt økologiske grøntsager, det er både bedst for miljøet og for dig!

 
 
500 g hakket oksekød
250 g hvidkål
150 ribbet grønkål
1 lille broccoli
2 store gulerødder
1-2 løg
1 stor rød peber
2 fed hvidløg
øko jomfru olivenolie, smør eller kokosolie til stegning
3 dl kokosmælk
2 tsk. garam masala
salt, urtesalt og peber
evt. en håndfuld peanuts

Skræl gulerødderne. Pil løget og del det. Del den røde peber og fjerne frøene og de hvide hinder.
Skær hvidkål i grove stykker og rib grønkålen (dvs. at pille kålen af stænglerne).
Skær det groveste af stænglen af broccolien, og del den i buketter.
Læg alle grøntsager minus hvidløg i en foodprocessor og hak det mellemfint, det må ikke blive en mos.
Pil hvidløgsfeddene.
Smelt fedtstof ved god varme, og steg garam masalaen et minut.
Tilsæt det hakkede oksekød og steg det 5 minutter ved god varme, mens du sørger for at det bliver delt i helt små klumper. Krydr med salt og peber, evt. også lidt urtesalt.
Tilsæt de hakkede grøntsager og presset hvidløg (eller hakket hvidløg), og steg ved god varme i yderligere 5 minutter.
Nu tilsættes kokosmælken, der røres godt rundt, varmen skrues ned til lavt blus, der lægges låg på gryden og retten simrer i 15 minutter.
Smag retten til med salt, hæld en håndfuld peanuts over, og server.
Kan spises som den er eller med bulgur/ris og lignende.


Kommentarer