Omvendt pizza- i denne pizza er osten i bunden! (glutenfri)

Her er en pizzaopskrift, hvor osten er en del af bunden, det betyder en helt sprød pizza uden gluten. Her med forslag til fyld, men det kan varieres som du selv lyster. Vælg dog et fyld, der er hurtig bagt, ellers bliver pizzaen for bagt og bliver tør.


2 portionspizzaer:

Dej:
140 g revet ost
60 g neutral flødeost
1 stort æg, pisket sammen
90 g mandelmel (evt. fedtreduceret, for bedre bageevne)
2 spsk. Pofiber

Tænd ovnen på 200 grader. Varm den revne ost i en tykbundet (evt. med slip-let belægning) kasserolle. Når den er smeltet til en ensartet masse tilsættes flødeosten og det røres godt sammen.
Tag gryden af varmen og rør ægget i massen, og rør igen til en ensartet masse.  Tilsæt så mandelmel og Pofiber og rør det hele til en dej. Tag dejen op og ælt den på et bord drysset med et lidt mandelmel, ælt til dejen virker elastisk, et par minutter...
Del dejen i to klumper, og pres hver dejklump ud til en pizza på et stykke bagepapir. Dejen kan også rulles ud mellem to stykker bagepapir.
Sæt pizzabundene i ovnen og bag dem 5-8 minutter afhængig af din ovns varmekapacitet. Bundene skal blive bagte og med lidt brune pletter, men det må ikke få for meget, for så ender de med at blive tørre efter 2. bagning*.

Fyld:
lidt god olivenolie
100- 150 g chorizopølse
100 g optøet spinat
salt, peber
50 g flødeost
50 g revet ost
2 æg

Vrid den optøede spinat fri for vand. Bland den med flødeost, salt og peber, til det ligner flødestuvet spinat.
Skær chorizoen i skiver, hvis du ikke anvender en der skiveskåret.

Når pizzabundene er bagt pensles de med lidt god olivenolie. Så lægges spinaten på og spredes ud på bundene, derefter lægges der chorizopølse på, og der drysses lidt ost på. Til sidst slås 1 æg forsigtigt ud på hver pizza, der straks sættes i ovnen.
Bages 10-12 minutter, eller til æggene er stivnet. Serveres straks.
*Mine pizza fik en anelse for meget varme i 1. bagning, så de blev næsten for sprøde!

Kommentarer