Kokostærte med kokosmousse (kan laves uden æg)

En dejlig tærte med intens smag af kokos! Tærten kan med fordel laves dagen før den skal bruges.


Rækker til 8 personer.

Bund:
175 g revet kokos
60 g blød kokosolie (kan, hvis det er hårdt, blødgøres i et vandbad, dvs. en skål over en lille gryde kogende vand)
1 spsk. fløde
1 bæger æggehvide (1,5 æggehvide) (kan udelades for en æggefri tærte, så tilsættes 3 spsk. honning eller valgt sødestof til dejen i stedet for 1-2, da det klæge sødestof binder dejen sammen)
1-2 spsk. honning, agavesirup, fiber sirup el. lign.
1 tsk. vaniljepulver
1 lille drys salt

Tænd ovnen på 160 grader. Bland alle ingredienserne med grydeske i en skål, til en klistret dej.
Smør et tærtefad på 23 cm i diameter med smør eller kokosolie, og pres med fingrene dejen ud i fadet til en tærtebund. Bag tærten ca. 20 minutter, men hold øje med at den ikke bliver for brun - sker det så tag den ud og dæk med folie til den er færdigbagt.
Sæt til afkøling.

Fyld:
1 ds. kokosmælk, ikke light
2,5 dl piskefløde
1 dl flormelis, melis eller Sukrin melis eller Sukrin flormelis
1 vaniljestang (hvis din blender ikke kan blende vaniljestang helt ud i væsken, så brug kun kornene fra vaniljestangen)
60 g pistaciemel (blendede usaltede pistacienødder) KAN UDELADES!!
2 spsk. husblaspulver (jeg brugte denne, men du kan også få det i Matas) ELLER 4 blade husblas, der opblødes i koldt vand, og smeltet over et vandbad

1. Kog kokosmælk, pistaciemel, vaniljestang og piskefløde op til kogepunktet. Tag det af varmen og lad det trække minimum 10 minutter. Hvis du ikke bruges pistaciemel, kan du springe ventetiden over og gå direkte til pkt. 2.
2. Blend kokosmælk, pistacie, fløde, vanilje blandingen i en blender, til en helt glat konsistens.
3. Tilsæt sukkeret til væsken, varm igen væsken op til kogepunktet mens du rører i det og rører sukkeret ud, tag væsken væk fra varmen, lad den stå og afkøle 10 minutter, og tilsæt så husblaspulver, eller de smeltede husblasblade. Pisk væsken igennem med et piskeris, så der ikke kommer husblasklumper.
Hæld kokosmoussen på den kolde bagte kokosbund. Drys med ristet koks, pistaciemel og lidt tørrede spiselige blomster. Sæt i køleskabet til det er stivnet, 3-4 timer. Lad gerne tærten stå til næste dag, der er den faktisk bedst.

Kommentarer