Svensk pølseret med mere grønt

En opdateret udgave af svensk pølseret med mindre kulhydrat og mere grønt end originalen, et hit hos både voksne og børn :)


5-6 kogte kålpølser eller andre pølser med masser af kød i (Rema har kålpølser og Netto har mange lækre pølser fra Løgismose, der er egnede) - mange pølser behøver ikke kogning før brug i denne ret, men jeg koger altid kålpølser før jeg steger dem
evt. lidt god bacon i tern
2 mellemstore løg
6 mellemstore kartofler (ikke bagekartofler, der er meget stivelse i) - eller 300 g persillerod, pastinak selleri, eller kinaradisse
1 blomkål eller romanescokål
evt. 1 rød peber
30-40 g smør
2-3 tsk. paprika, evt. røget (men så lidt mindre, det er stærkere og mere markant i smagen)
1 dl fløde (kan erstattes af mælk)
1,5 dl sødmælk (måske lidt mere)
3 spsk. tomatkoncentrat
evt. 1-2 spsk. god tomatketchup med et lavt sukkerindhold 
salt og peber

Kog kålpølserne 10 minutter (valgfrit)afkøl dem, og skær dem i skiver (koger du dem ikke skal pølserne blot skæres i skiver)
Pil løggene og skær dem i tern.
Skræl kartoflerne (eller hvad du nu bruger), og skær dem i mundrette bidder.
Skål kålen, fjern stokken og skær kålen i mundrette bidder.
Læg kartofler og kål i vand i en gryde, kog grøntsagerne op, og kog dem 4-5 minutter. Hæld vandet fra.
Bruger du rød peber, så skær den i strimler.
Smelt smørret i en tykbundet gryder (hvor maden ikke brænder på!), tilsæt paprika og løgtern (evt. bacontern og rød peber, hvis du bruger det), og steg løgternene gennemsigtige, det tager 3-5 minutter. Hæld pølseskiverne i, skru lidt op for varmen og steg det hele ved middelvarme yderligere nogle minutter, til pølserne ser stegte ud. Pas på at løggene ikke får for meget, de må ikke blive meget brune.
Tilsæt kartofler og kål, og steg 2-3 minutter.
Tilsæt så fløde, mælk og tomatkoncentrat (evt. ketchup), og rør det hele godt sammen, kog 2-3 minutter. Tilsæt mere mælk, hvis der ikke er sovs nok.
Smag til med salt og peber, og drys gerne med lidt frisk hakket persille eller purløg.


romanescokål

Kommentarer